Jeremy Clarkson újabb nehézségekkel néz szembe a pubja üzemeltetése során
A népszerű TV-s személyiség, Jeremy Clarkson ismét őszintén beszélt a The Farmer’s Dog nevű pubja üzemeltetésével kapcsolatos kihívásokról és pénzügyi gondokról.
A Diddly Squat Farm tulajdonosa, Jeremy Clarkson nemrég újabb nehézségekről számolt be a pubja kapcsán. A brit TV-s személyiség 2024 augusztusában nyitotta meg The Farmer’s Dog nevű kocsmáját a nagyközönség előtt, és azóta is nyíltan beszél az üzemeltetéssel járó anyagi gondokról.
Milliomos létére is érzi a megélhetési válságot
A Burford közelében, a Cotswolds-ban található pub várhatóan fontos szerepet kap majd a Prime Video népszerű Clarkson’s Farm című műsorának negyedik évadában. Ráadásul a volt Top Gear műsorvezető állítólag közel 1 millió fontot költött az ingatlan megvásárlására és felújítására.
Clarkson nemrég kritikákat kapott, amiért 200 fontos pitét kínál a The Farmer’s Dog-ban, és gyorsan rájött, hogy egy pub tulajdonlása egyedi kihívásokkal jár. A The Sun-ban megjelent rovatában azt írta, hogy „rendkívül nehéz egy pubot nyereségessé tenni”.
A 64 éves Clarkson azt is állította, hogy az Egyesült Királyságban az emberek most már úgy gondolják, hogy „egyszerűbb” otthon maradni egy italra és egy cigarettára, a 2007-es dohányzási tilalom bevezetése óta.
Munkaerőhiány és növekvő költségek
Clarkson panaszkodott a munkaerőhiányra, valamint az energiaköltségek és a társadalombiztosítási járulékok emelkedésére is. Úgy tűnik, még a milliomosokat is érinti a megélhetési válság.
„És most jön a hír, hogy fontolgatják az ittas vezetés határértékének olyan szintre csökkentését, ahol egy kanálnyi sherrys trifle is elég lesz ahhoz, hogy 12 hónapra busszal közlekedj” – mondta, majd hozzátette: „Bárcsak visszavennének, mert a tény az, hogy már nincs falusi iskolád, falusi rendőröd vagy falusi orvosod. Ha a falusi pubnak is be kell zárnia, mi marad?”
Veszteséges üzlet?
Amióta a The Farmer’s Dog megnyitott, számos látogatót fogadott, bár sokan nem voltak elégedettek a nyitónapon. Sokan panaszkodtak az interneten a túlárazott ételekre és a parkolási problémákra.
Clarkson korábban elismerte, hogy „valószínűleg soha nem hozzuk vissza a pénzünket”. 2024 szeptemberében felfedte, pontosan mennyit veszít minden egyes vendégen, aki belép a pub ajtaján.
„Lehetséges, hogy minden egyes vendég után, aki belép az ajtón, körülbelül 10 fontot veszítek” – vallotta be megdöbbentően Clarkson.
Decemberben pedig a The Times-ban azt írta: „A színfalak mögött tehát minden totális katasztrófa.”
Összefoglaló
Jeremy Clarkson őszintesége a The Farmer’s Dog üzemeltetésével kapcsolatos kihívásokról rávilágít a vendéglátóipar jelenlegi nehézségeire. A növekvő költségek, a munkaerőhiány és a változó fogyasztói szokások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy még egy ismert személyiség számára is komoly kihívást jelentsen egy pub nyereséges működtetése. A jövő majd megmutatja, hogy Clarkson képes lesz-e úrrá lenni ezeken a problémákon, és sikerre vinni vállalkozását.