back to top

Clarkson pub-katasztrófája: Karácsonyi rémálom

Jeremy Clarkson pub-kalandja váratlan fordulatot vett

Jeremy Clarkson, a népszerű TV-s személyiség és újdonsült farmer beismerte, hogy naivan állt hozzá egy pub üzemeltetéséhez, miután a The Farmer’s Dog nevű kocsmájában totális katasztrófába fulladt az első karácsonyi szezon.

A Clarkson’s Farm című sorozat rajongói jól tudják, hogy Jeremy keményen dolgozik a Cotswolds helyi gazdaságának fellendítésén a Diddly Squat Farm és legújabb vállalkozása, a The Farmer’s Dog pub révén. Azonban úgy tűnik, a 64 éves híresség ezúttal túl nagy falatot harapott le.

Nem csak sörről és pitéről szól a pub-biznisz

Clarkson a The Times-ban megjelent legújabb rovatában vallott arról, hogy bár komoly figyelmeztetéseket kapott egy pub üzemeltetésének magas költségeiről, ő mégis úgy döntött, belevág. Ez a döntés azonban nem bizonyult zökkenőmentesnek.

Clarkson pub-katasztrófája: Karácsonyi rémálom-1
Egy pub üzemeltetése nem csak sörcsapolásból és pitesütésből áll (Fotó: Qian Jun/MB Media/Getty Images)

A TV-s személyiség felidézett egy különösen kellemetlen incidenst, amikor az egyik alkalmazottja felfedezett egy „balesetet” az egyik mosdóban. „Semmilyen fesztiváli tapasztalat nem készíthetett volna fel arra a borzalomra, amit a Farmer’s Dog-ban produkáltak” – írta Clarkson.

Az eset olyan súlyos volt, hogy speciális vegyszerekkel felszerelt veszélyelhárító csapatot kellett alkalmazni a takarításhoz. „Ez olyan költség, amit soha nem kalkuláltam bele egyetlen üzleti tervembe sem” – tette hozzá Clarkson.

Váratlan kiadások és karácsonyi nehézségek

A mosdóbeli incidens azonban csak a jéghegy csúcsa volt. Clarkson beszámolt arról is, hogy az ellopott söröskorsók, a generátorok üzemeltetése és a forgalomirányítók alkalmazása mind jelentős lyukat ütött a pénztárcáján.

Clarkson pub-katasztrófája: Karácsonyi rémálom-2
Clarkson állítólag körülbelül 1 millió fontot költött a The Farmer's Dog-ra (Fotó: Ben Birchall/PA Wire)

A pub tervezett karácsonyi programjai is nehézségekbe ütköztek. A személyzetnek meg kellett küzdenie a túlnőtt fákkal, az eladatlan pulykákkal, és ügyelniük kellett arra, hogy a forgatás alatt ne szóljanak karácsonyi dalok, mivel a művészek jogdíjai „még komolyabban csökkentenék a profitot”.

„Bosszantó látni, mennyi erőfeszítés kell ahhoz, hogy ilyen kevés pénzt keressünk a farmon. A pubban még rosszabb a helyzet” – panaszkodott Clarkson.

Összefoglaló: Tanulságos kaland a vendéglátásban

Jeremy Clarkson pub-kalandja rávilágít arra, hogy a vendéglátóipar nem csak móka és kacagás. A váratlan kiadások, a higiéniai kihívások és a szezonális nehézségek mind olyan tényezők, amelyekkel egy új vállalkozónak szembe kell néznie. Clarkson őszinte vallomása azonban nemcsak szórakoztató, de tanulságos is lehet azok számára, akik hasonló álmokat dédelgetnek.

Exit mobile version