back to top
9.1 C
Budapest
szombat, november 8, 2025
spot_img
Továbbiak

    Dér Heni receptjei: Sztár anyuka egészségesen eszik!

    Dér Heni receptjei: Egészségesen és finoman

    Az énekesnő, Dér Heni nosztalgikusan idézi fel gyerekkori étkezéseit, miközben ma már tudatosan figyelik a családi menüt. Recepteivel inspirál, hogyan egyeztethető össze az ízletes evés az egészséges életmóddal.

    Dér Heni jól emlékszik gyerekkorára: hétfőn, szerdán és pénteken tésztanapok uralkodtak, szombaton egytálételek kerültek az asztalra, vasárnap pedig a hagyományos húsleves után rántott hús uborkasalátával zárta a hetet. „Szalonnán és hagymán nőttem fel, és persze fehér kenyéren” – meséli nevetve a sztár.

    Ma is szereti ezeket a klasszikus ízeket, de hangsúlyozza, hogy mostanra megváltozott a konyhai szemléletük. Tisztán, jó minőségű alapanyagokból főznek, heti egyszer halat iktatnak be, és rengeteg zöldséget fogyasztanak. A család igazi húsevő, de Heni nem fosztja meg négy- és kétéves gyermekeit, Bendegúzt és Blankát a vajas kiflitől vagy alkalmankénti édességtől – ám csak kora délutánig, utána már nincs nasi.

    Ha a gyerekek vonakodnak enni, Heni kreatív trükkhöz folyamodik: figurákat rak ki az ételből, például cicát vagy smiley-t a tányérra. „Így máris finomnak tűnik minden, a tálalás kulcsfontosságú” – vallja az énekesnő.

    Figurás tálalással győzi meg gyerekeit: Dér Heni trükkjei az étkezés öröméért (85 karakter)

    Bár a család aktívan mozog – gyakran kirándulnak –, Heni elismeri, hogy néha elcsábul egy baráti vacsorán vagy családi pizzázáson. „Mit tagadjam, szeretek enni! Inkább háromszor többet mozgok, és figyelek a mennyiségekre, de az ételt ne vegyék el előlem” – mondja határozottan.

    Dér Heni mottója: Több mozgás, de az evés szent! (52 karakter)

    Reggeli: Lazacos tortillawrap – friss és könnyű kezdés

    Dér Heni reggelire valami táplálót és gyorsat választ. Ez a lazacos wrap tele van fehérjével és vitaminokkal, tökéletes a pörgős napokhoz.

    Hozzávalók (4 adag):
    • 150 ml zsírszegény natúr joghurt
    • 4 db teljes kiőrlésű tortillalap
    • 1 kk só
    • 100 g madársaláta
    • 4 kk kapor
    • 200 g füstölt lazac
    • 1 csipet fehér bors
    • 0,5 db citrom

    Elkészítés:
    1. A joghurtot elkeverjük a kaporral, sóval, borssal és a citromlével.
    2. A tortillalapokat grillezzük pár percig. Kenjük meg öntettel, halmozzunk rá salátát és lazacot.
    3. Locsoljunk még öntetet rá, hajtsuk össze, és félbevágva tálaljuk.

    Ebéd: Tejszínes-baconos penne – kényeztető, de kiegyensúlyozott

    Az ebédnél Heni a krémes ízeket részesíti előnyben, de mértékkel. Ez a penne recept családi kedvenc, gazdag fehérjében.

    Hozzávalók (2 főre):
    • 200-250 g penne
    • 100-150 g bacon
    • 2 dl tejszín
    • Fél fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • Só, bors
    • Csipet szerecsendió

    Elkészítés:
    1. Főzzük ki a pennét sós vízben olajjal, majd szűrjük le és ízesítsük.
    2. Vágjuk csíkokra a bacont, aprítsuk fel a hagymákat.
    3. Pirítsuk a bacont, dinszteljük rajta a hagymát, öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük, és forraljuk össze.
    4. Tálaljuk a pennén, megszórva sajttal.

    Vacsora: Garnélás rizottó – elegáns és könnyű lezárás

    Vacsorára Heni valami könnyedebbet készít, mint ez a garnélás rizottó, ami tenger gyümölcseivel és zöldségekkel teli.

    Hozzávalók (2 személyre):
    • 30 dkg tisztított garnélafarok
    • 2 nagy ek vaj
    • 1 ek olaj
    • 1 bögre rizottórizs
    • 2 bögre alaplé
    • 2 ek paradicsompüré
    • 1 mk barna cukor
    • Só, bors, friss bazsalikom ízlés szerint
    • 10 dkg frissen reszelt parmezán
    • 0,5 dl fehérbor
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • Néhány csepp lime-lé

    Elkészítés:
    1. Forró vaj-olaj keverékén süssük meg a garnélát fokhagymával, fűszerezzük lime-mel.
    2. A rizst pirítsuk a másik felén, öntsük fel borral, párologtassuk el.
    3. Adagonként adjuk hozzá az alaplevet, kevergetve főzzük puhára.
    4. Keverjük bele a paradicsompürét, garnélát, bazsalikomot, és szórjuk meg sajttal.

    Összefoglalva, Dér Heni receptjei bizonyítják, hogy az egészséges étkezés nem kell unalmas legyen. Gyerekkori hagyományok és modern trükkök keverednek benne, miközben a család örömét szolgálja. Próbáld ki ezeket, és fedezd fel, hogyan maradhat finom az evés tudatos életmóddal párosítva!

    Ezek is érdekelhetnek

    Ezt se hagyd ki!