back to top

Diana és Charles konfliktusa a hercegek étrendje miatt

Diana és Charles konfliktusa fiaik étkezési szokásai miatt

A királyi család egykori séfje és testőre felfedte, hogy Diana hercegnő és III. Károly király (akkor még herceg) között komoly nézeteltérések voltak fiaik, Vilmos és Harry étrendjét illetően.

Közismert tény, hogy Diana hercegnő és III. Károly király házassága feszült volt, ami végül hűtlenséghez és váláshoz vezetett. Az egykori királyi pár számos kérdésben nem tudott egyetérteni, és a volt palotai séf, Mervyn Wycherley szerint az egyik ilyen vitás pont Vilmos és Harry hercegek étrendje volt.

Királyi étrend vs. hétköznapi ízek

Wycherley, aki 33 évig szolgált királyi séfként, nemrég Ken Wharfe királyi testőrrel együtt szerepelt a Sun „Royal Exclusive” című műsorában, ahol betekintést nyújtott a család étkezési szokásaiba.

„Diana valóban el akart szakadni Mervyn palotai ételeitől abban az időben” – mondta Wharfe. A hercegnő normális életet akart biztosítani fiainak, amit vidámparki kirándulásokkal és McDonald’s látogatásokkal próbált elérni.

Ezzel szemben Károly „nagyon különc volt azzal kapcsolatban, milyen ételeket akart, hogy a családja és a személyzet fogyasszon” – tette hozzá Wharfe. A jelenlegi uralkodó úgy vélte, hogy „a hadsereg a gyomrán menetel”.

Vilmos herceg gasztronómiai lázadása

Wharfe felidézte, hogy Károly különösen zavartnak tűnt Vilmos ételválasztásai miatt, ahogy a herceg idősebb lett.

„Ahogy Vilmos idősebb lett, természetesen nagyon szeretett volna hamburgerezőkbe és pizzériákba járni, de ez nem igazán tetszett az apjának” – mondta a testőr. Wharfe és Vilmos egyszer egy pizza- és hamburgerezőből tértek vissza a Kensington High Streeten, ami Károly rosszallását váltotta ki.

„‘Ó papa, épp most ettünk fantasztikus hamburgereket'” – idézte fel Wharfe Vilmos szavait. „Egyfajta megvetés látszott a herceg arcán” – folytatta, hozzátéve, hogy Károly azt mondta: „‘Nem értem, miért eszitek ezt az ételt, amikor a Kensington-palotában csodálatos séfek hadserege áll rendelkezésemre.'”

Diana és a konyha varázsa

Míg Diana élvezte az éttermi étkezést, Wharfe és Wycherley szerint gyakran időzött és étkezett a konyhában is.

„Ez Diana jellemének része volt, mert nagyon barátságosan közeledett a személyzet minden tagjához, és a konyha – mint mindenki otthonában – az élet központi találkozópontja volt” – osztotta meg Wharfe.

Összefoglalva, a királyi család étkezési szokásai körüli konfliktusok jól tükrözik Diana törekvését, hogy normálisabb gyermekkort biztosítson fiainak, szemben Károly hagyományosabb megközelítésével. Ez a nézeteltérés is hozzájárult a házasságukban tapasztalt feszültségekhez.

Exit mobile version