Gordon Ramsay meglepő éttermi tanácsa
A világhírű séf, Gordon Ramsay nemrég megosztotta tapasztalatait arról, mit érdemes elkerülni az éttermi rendelésnél. Tanácsa sokakat meglephet, de érdemes megfogadni.
Gordon Ramsay, a brit sztárséf és tévés személyiség ismét hasznos tippekkel látja el a gasztronómia szerelmeseit. Ezúttal arról beszélt, mire figyeljünk, amikor étteremben rendelünk. És ha Gordon Ramsay mond valamit az ételekről, arra érdemes odafigyelni.
Mit kerüljünk el az étlapon?
Ramsay elárulta, melyik részt érdemes figyelmen kívül hagyni az étlapon, amikor a vacsoránkat választjuk ki. Indoklása szerint ez nemcsak észszerű, de segít elkerülni a kellemetlen meglepetéseket is.

A séf az évek során számos hasznos tanáccsal látott el minket, legyen szó a karácsonyi vacsora ideális tálalási idejéről vagy az éttermi figyelmeztető jelekről, amelyekre érdemes odafigyelni.
Gordon Ramsay legfontosabb tanácsa
Ramsay fő tanácsa az éttermi rendeléshez kapcsolódik. Azt javasolja, hogy kerüljük el a napi ajánlatokat, különösen, ha túl sok van belőlük. Szerinte: „Ha tíz speciális ajánlatot sorolnak fel, az már nem is igazán különleges.”
Ez a tanács arra utal, hogy ha a napi ajánlatok listája túl hosszú, az valójában csak egy másik étlap. Jobb, ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket, és inkább a fő étlapról választunk.

További hasznos tippek Ramsay-től
A séf korábban már megosztotta három aranyszabályát az éttermi étkezéshez. Eszerint óvakodjunk azoktól a helyektől, amelyek gyanús dicsekvésekkel próbálják eladni ételeiket. Az olyan kifejezések, mint „híres” vagy „az ország legjobb” bizonyítékok nélkül, Ramsay szerint vészcsengőt kellene, hogy megszólaltassanak bennünk.
Ramsay egy bortippet is megosztott: kérjük el a „bin end” listát, ami olyan palackokat tartalmaz, amelyeknek karcos a címkéje vagy nem fogytak jól. Azt javasolja, kérjünk egy üveggel a 30 dollár (kb. 10 000 forint) alatti ajánlott borokból – ez lehet egy titkos módja annak, hogy kiváló minőségű, de alulértékelt bort kapjunk az asztalunkra.
Összefoglaló
Gordon Ramsay tanácsai értékes betekintést nyújtanak az éttermi világ kulisszái mögé. A napi ajánlatok kerülése, a gyanús marketingfogások felismerése és az okos borválasztás mind olyan tippek, amelyek segíthetnek, hogy a lehető legjobb éttermi élményben legyen részünk. Legközelebb, amikor étterembe megyünk, érdemes észben tartani ezeket a tanácsokat – végül is, ki ne hallgatna egy olyan tapasztalt séfre, mint Gordon Ramsay?