back to top

Li Mengyi kisfia megszületett: Új baba a családban!

Li Mengyi boldog anyává lett: Született a harmadik gyermeke

A népszerű gasztrosztár, Li Mengyi, aki A Konyhafőnök című műsorból vált ismertté, életét tovább színesítette egy kisfiú születésével. A család most még nagyobb boldogságban fürdik, miközben a kínai hagyományok szerint ünneplik az új jövevény érkezését.

A születés pillanatai és az anyai öröm

Li Mengyi még februárban osztotta meg követőivel, hogy újra anya lesz. Az Instagramon közzétett posztjában így fogalmazott a várakozásról: „Amikor először megtudtam, hogy terhes vagyok, egy leírhatatlan érzés fogott el, amit leginkább úgy írnék le, hogy a boldogság, a félelem és a bizonytalanság közös metszéspontja. Aztán anya lettem, és ezek az érzések néha egyben, néha külön-külön megjelennek a mindennapos életemben. Egy szempillantás, és itt vagytok ketten, 4,5 és 1,5 évesen. Hamarosan eggyel bővül ismét a kiscsaládunk, és nagyon várom már, hogy a kis öcsi is ennyire pozitív, egészséges és magabiztos személyiség legyen, mint a nővérei.”

A kisbaba már hazatért a családi fészekbe, ahol Li Mengyi büszkén mutatja be őt. A kisfiú születése igazi ünnep a számukra, és az anyuka posztjai tele vannak megható pillanatokkal.

A kínai gyermekágy hagyományai

A születés után Li Mengyi a hagyományos kínai gyermekágyat tartja be, amely természetes szülésnél 42 napig tart. „Ezzel hivatalosan is elkezdődik a kínai gyermekágy, ami természetes szülésnél hagyományosan 42 nap. Kínában ezt azért tartjuk fontosnak, mert ilyenkor az anya teste még nagyon érzékeny, és szüksége van időre, meleg, tápláló ételekre és sok pihenésre, hogy teljesen helyreálljon a szülés után” – magyarázza a gasztrosztár.

Ez a időszak kulcsfontosságú a felépüléshez, és Li Mengyi ragaszkodik hozzá, hogy testileg-lelkileg erősödjön meg, miközben gondoskodik az újszülöttről és nagyobb gyermekeiről.

Li Mengyi útja Kínából Magyarországra

„Kínai vagyok, habár magyar állampolgár” – vallja magáról Li Mengyi. Mindössze négyéves volt, amikor apja Pekingben hagyva őt és anyját, Magyarországra költözött szakácsként dolgozni. Öt éven át alig látták egymást, kilencéves korában csatlakozott ő is a családhoz. Itt ismerte meg férjét, Gábort, akivel 2018. augusztus 8-án, a szerencseszámot tartva szem előtt, feleségül ment.

A család kétnyelvű nevelésben részesül, ami segíti a kulturális örökség megőrzését. „Ez fontos, mert nem felejtettem el, honnan jöttem, még ha nem is szeretem annyira a kínai ételeket, mint a férjem. De kínai vagyok, habár magyar állampolgár. Magyar aggyal gondolkodom, de a szívem kínaiul dobog. Ezt főleg a világversenyeken veszem észre, szorítok ugyan a magyar sportolóknak, de a kínaiaknak szurkolok. Szívesen elutazok Kínába, de Magyarországon tervezem a jövőmet. Mindez nem baj, élvezem ám ezt a kettősséget!”

Li Mengyi karrierje a gasztrovilágban virágzik, miközben a családja a legfontosabb számára. A Li Mengyi kisfiú érkezése tovább erősíti ezt a harmóniát.

Összefoglalva, Li Mengyi élete példája annak, hogyan lehet hidat verni két kultúra között. A kisfia születése új fejezetet nyit a család történetében, tele szeretettel, hagyományokkal és jövőbeli tervekkel. A gasztrosztár továbbra is inspirál sokakat anyai elhivatottságával és kulturális gyökereivel.

Exit mobile version