Egészséges nassolás: Alacsony cukortartalmú gyümölcsök
Ha szereted az édességet, de figyelsz az alakodra, jó hírünk van! Számos gyümölcs kínál finom ízt alacsony cukortartalommal, miközben rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetedet.
Miért válasszunk alacsony cukortartalmú gyümölcsöket?
Az alacsony cukortartalmú gyümölcsök nemcsak kevesebb kalóriát tartalmaznak, de ugyanúgy biztosítják a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat. Natalie Rizzo dietetikus szerint a gyümölcsökben található természetes cukor egészséges energiaforrás, szemben a hozzáadott cukorral.
Top 10 alacsony cukortartalmú gyümölcs
1. Bogyós gyümölcsök: Eper (7g cukor/csésze), szeder (7g cukor/csésze), málna (5g cukor/csésze)
2. Dinnye: Görögdinnye (9g cukor/csésze), sárgadinnye (12g cukor/csésze)
3. Citrusfélék: Grapefruit (8g cukor/fél), narancs (13g cukor/db), citrom (1g cukor/db)
4. Kivi: 7g cukor/db
5. Sárgabarack: 3g cukor/db
6. Áfonya: 4g cukor/csésze
7. Szilva: 6g cukor/db
8. Papaja: 11g cukor/csésze
9. Őszibarack: 11g cukor/db
Tippek az egészséges nassoláshoz
Ha édesebb ízre vágysz, Rizzo javasolja a gyümölcsök párosítását más finomságokkal, például étcsokoládéval vagy Nutellával. Egy másik trükk a gyümölcsök rövid ideig tartó melegítése mikrohullámú sütőben, ami felszabadítja természetes édességüket.
Összefoglaló
Az alacsony cukortartalmú gyümölcsök kiváló választást jelentenek azoknak, akik egészségesen szeretnének nassolni. Nemcsak alacsony kalóriatartalmúak, de számos vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaznak. A fenti listából mindenki megtalálhatja a számára legízletesebb és legegészségesebb opciókat.