back to top
9.2 C
Budapest
szombat, november 8, 2025
spot_img
Továbbiak

    Vajda Pierre szétkritizálta Hajdú Péter bisztróját – Drámai reakció!

    Vajda Pierre támadása: Hajdú Péter éttermében nagy a baj?

    A neves ételkritikus, Vajda Pierre alaposan lehűtötte a kedélyeket Hajdú Péter törökbálinti Like Bisztrójában. A séf-tulajdonos azonban nem hagyta magát: videóban reagált a bírálatokra, elismerve a hibákat és ígérve gyors javulást.

    A kritika részletei: Mit tapasztalt Vajda Pierre?

    Vajda Pierre nem kímélte a szavakat, amikor meglátogatta Hajdú Péter Like Bisztróját Törökbálinton. A kritikus hosszú írásában részletesen elemezte a kipróbált ételeket, kiemelve a számos hiányosságot. A hanyagul vezetett étlap mellett szóba került a száraz kenyérkocka, a szétfőtt gulyásleves, valamint a minősíthetetlen, rántottára hajazó nokedli. Pierre összességében felemás érzésekkel távozott, két főre közel 40 ezer forintot hagyva hátra. Mint fogalmazott: „Nem sajnálom, de annyit bátorkodnék megjegyezni, hogy ezér’ a pénzér’ már meg kell küzdeni, nekik is, nekem is!”

    A bírálat gyorsan elterjedt a közösségi médiában, és természetesen felkeltette a figyelemét a bisztró tulajdonosának, Hajdú Péternek, aki a televíziós produceri karrierje mellett séfkét is tevékenykedik. A Like Bisztró, amely Törökbálint központjában található, eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de ez a kritika láthatóan megdöbbentette a csapatot.

    Hajdú Péter válasza: Elismerés és ígéretek

    Hajdú Péter nem késlekedett a reakcióval. A Facebook-oldalán közzétett hosszú videóban részletesen kitért Vajda Pierre észrevételeire. A videóban mellettük foglalt helyet Gombos Zsolt, a konyhafőnök-helyettes, aki közösen elemezte a kritikust. Hajdú hangsúlyozta, mennyire értékeli a visszajelzést, és külön örömként említette, hogy egy ilyen elismert szakember, mint Vajda Pierre, érdemesnek találta az éttermét egy alapos tesztelésre.

    „Az, hogy Vajda Pierre ellátogatott hozzánk, és elköltött nálunk 40 ezer forintot, ez óriási megtiszteltetés. Mondjuk volt is mit megkóstolni ebből az összegből. Azt gondolom, hogy Vajda Pierre látogatása nem csak kíváncsiságának köszönhető, hanem azt is mutatja, hogy éttermünk elért már egy bizonyos szintet” – kezdte a videót Hajdú Péter büszkén, de felelősségteljesen.

    A legfőbb kifogások elemzése

    A videóban három kiemelkedően kritizált fogást vettek górcső alá. Először a gulyásleves került sorra, ahol Vajda Pierre a zöldségek túlfőtt állagát kifogásolta. Ezzel kapcsolatban Hajdúék igazat adtak a kritikusnak, és azonnal ígérték a javítást. A fűszerezésnél viszont árnyaltabbak voltak: Gombos Zsolt szerint ez ízlés kérdése, de a hiányolt „zöld szórást” – például petrezselymet – már a felvétel alatt pótolták a levesre.

    A brassói apró következett, ahol Pierre a hús túlsültségét és a nem friss hozzávalókat emelte ki. A séf-helyettes elismerte, hogy a hússal kapcsolatban van még mit finomhangolni, de hangsúlyozta: „A brassóit minden esetben frissen készítjük. A burgonyával nem minden esetben tudjuk ugyanazt az állapotot produkálni, az összetevőket minden esetben egyszerre pirítjuk. Mi egy picit szárazabban szeretjük.” Ígéretet tettek arra, hogy nagyobb figyelmet fordítanak a húsok állagára a jövőben.

    Végül a tojásos nokedli került szóba, amely Pierre szerint inkább rántottára hasonlított. A kritikus még azt is felvetette, hogy a hozzá tálalt borjúpaprikás nem biztos, hogy valódi borjúból készült. Ezt határozottan cáfolták: „A borjúpaprikás kizárólag borjúból készül” – szögezte le Gombos Zsolt. A nokedlivel kapcsolatos panaszokat is elismerték, és elhatározták a recept finomítását.

    Fotó: Facebook

    Mi várható a Like Bisztróban?

    Hajdú Péter optimista a jövőt illetően. A videó végén kifejezetten meghívta Vajdát Pierre-t egy visszatérő látogatásra, ahol reményei szerint a kijavított hibák kellemes meglepetést okoznak. A Like Bisztró csapata láthatóan motivált a fejlődésre, és a kritika helyett inkább lehetőségként tekintenek rá. Az étterem vendégei is kíváncsiak lehetnek a változásokra, hiszen egy ilyen nyilvános vita csak növelheti az érdeklődést.

    Összefoglalva, Vajda Pierre kritikája rávilágított a Like Bisztró néhány gyengeségére, de Hajdú Péter gyors és őszinte reakciója példás. A törökbálinti étterem ígéri, hogy a közeljövőben magasabb színvonalat képvisel, így érdemes lehet adni még egy esélyt – ki tudja, talán a következő látogatás már dicshimnusz lesz.

    Ezek is érdekelhetnek

    Ezt se hagyd ki!